Matilda Algotsson
Matilda Algotsson Foto: FOTO: Matthias Schrader
OS 2018

Matilda Algotsson fixade OS-plats

2:29 min

Matilda Algotsson fixade en svensk OS-plats efter att ha blivit tvåa i kvaltävlingen i Tyskland.

Att vara bäst när det gäller som mest, kan vara väldigt svårt. Men det var precis vad Matilda Algotsson lyckades med. Hon behövde vara bland de sex främsta i tävlingen för att fixa en svensk OS-plats. Då drämde hon till med nytt personbästa (12 poäng bättre än det gamla!) och slutade tvåa - och därmed var OS-platsen klar.

Eller rättare sagt: nu har Sverige möjlighet att skicka en kvinnlig konståkare till OS i Pyeongchang nästa år. Om det blir så, och vem som i så fall får åka, är upp till SOK att bestämma.

Matilda Algotsson var strålande glad efter tävlingen.

- Jag är både lättad och lycklig, sade hon till skatesweden.se.

Alexander Majorov grejade en OS-plats för herrarna i går, något som gladde Anna Hörnqvist, sportchef på Svenska konståkningsförbundet:

- Att Sverige nu har två platser till OS är viktigt för konståkningen i Sverige. Både Matilda och Alexander har bevisat att de var rätt val för tävlingen. De har visat på bra form och fokus under tävlingsdagarna här i Oberstdorf. Nästa steg är att alla svenska toppåkare kämpar hårt under resten av säsongen för att också uppfylla kvalificeringskraven för att få tävla på plats i Sydkorea.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".