Oskar Back tvåmålsskytt i Skövde IK. Foto/Arkiv Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Oskar Back tvåmålsskytt i Skövde IK. Foto/Arkiv Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
HOCKEYETTAN VÄSTRA

Skövde IK ångar på - femte raka segern

2:06 min

Skövde IK vann mot gästande Forshaga med klara 4-1 inför drygt 1000 personer på Billingehov. Det var inget snack om saken utan Skövde var det klart bättre laget.

Hemmalaget har ju fått en mycket bra start på seriespelet och tagit fjorton poäng av femton möjliga. Laget är stabilt och gör det bra både bakåt och framåt. Det är dock detaljer som kan bli bättre, det menar både tränaren Tomas Kämpe och tvåmålsskytten Oskar Back.

Matchen mot Forshaga var bra i två perioder sedan blev det lite mer avslaget i den sista perioden som slutade 1-1.  Men sammantaget var det inget snack. Skövde IK var klart mycket bättre.

Det kunde ha blivit många fler mål vilket skottstatistiken på 55-12 vittnade om. Och efter första perioden var skotten 20-0 till hemmalaget.

Oskar Back visade sin målfarlighet igen och gjorde två mål. Han trivs ju där framför kassen.

- Det är ju alltid roligt att göra mål, som han uttryckte det. Sedan var det Albin Andersson och Anton Blomberg som nätade. Det sista och fjärde målet av Anton var en riktig pärla.

Nu väntar en träningsvecka och sedan derby på söndag mot Mariestad BoIS. En mycket oviss historia mellan två lag som startat seriespelet mycket bra.

HockeyEttan Västra

Skövde IK - Forshaga IF 4 - 1 (1-0, 2-0, 1-1)

Period 1: EQ 1-0 (10:32) Oskar Back (Carl-Johan Sjögren, Henrik Thegel)

Skott: 20-0.

Period 2: PP1 2-0 (05:58) Oskar Back (Henrik Thegel, Albin Lindgren), PP1 3-0 (17:55) Albin Andersson (Carl-Johan Sjögren, Albin Lindgren)

Skott: 22-5.

Period 3: EQ 4-0 (13:22) Anton Blomberg (Hampus Forsling, Oscar Forsmark), EQ 4-1 (17:48) Benjamin Trust (Henrik Tång, Stefan Kask)

Skott: 13-7.

Totalt: 55-12.

Utvisningar: Skövde IK 3x2 min., Forshaga IF 9x2 min.

Domare: Sebastian Virta, MJÖLBY

Publik: 1012

Matchens lirare, Skövde IK: Albin Lindgren Matchens lirare, Forshaga IF: Andro Michel

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".