Ishockeyträning i Billingehov. Foto Erik Holmlund/SR Skaraborg
1 av 2
Det blir inget U18 VM i Skövde och Lidköping om två år. Foto: Erik Holmlund/SR Skaraborg
Mikael Haglund, Svenska Hockeyförbundet och Benny Kedén, HC Lidköping
2 av 2
Mikael Haglund, Svenska Hockeyförbundet och Benny Kedén, HC Lidköping Foto: Pernilla Wadebäck/P4 Skaraborg, Sveriges Radio

Inget hockey-VM i Skaraborg

3:27 min

Det kommer inte att bli något U18 VM i ishockey i Lidköping och Skövde om två år. Orterna var med i racet in i det sista, men arrangemanget hamnade istället i Örnsköldsvik och Umeå.

2019 ska Sverige stå som värd för U18 VM i ishockey. Många orter har ansökt om att bli platsen där det här mästerskapet utspelar sig och Skövde och Lidköping skickade in en gemensam ansökan till hockeyförbundet.

Den räckte långt, men inte hela vägen.

Till slut var de ensamma kvar tillsammans med Umeå och Örnsköldsvik som också hade gått ihop i en ansökan. Men nu är det klart att det blir den sistnämnda kombinationen som kommer att få arrangera mästerskapet.

Benny Kedén, ordförande i HC Lidköping, är förstås besviken. Men också rätt så stolt.

- När man tävlar vill man vinna så visst är det förbannat trist. Men jag känner ändå någonstans att det känns rätt så bra. När vi började med det här var det lite för att se hur långt vi skulle kunna komma och vi hade en vansinnig förhoppning om att komma topp-fyra. Och så är vi kvar det allra sista och har slagit många tuffa motståndare på vägen, säger han.

Mer från Benny Kedén finns i ljudklippet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".