Linnéa Frimodig och Mohammad Marwa
Linnéa Frimodig och Mohammad Marwa Foto: Sally Eriksson / Sveriges Radio
Redaktionen i Södra Ryd

Frågor och svar om P4 Skaraborgs redaktion i Södra Ryd

Från och med idag, tisdag, startar vi en redaktion i området Södra Ryd i Skövde. Varje tisdag året ut kommer våra reportrar Linnéa Frimodig och Mohammad Marwa befinna sig i Södra Ryd för att fånga upp historier och nyheter som berör de som bor och jobbar i området. Nedan finner du mer information:

Varför sänder ni från Ryd?
Ny teknik gör det möjlig för oss att vara utanför radiohuset i Skövde och sända radio. Det vill vi ta vara på och därför startar vi en redaktion i Södra Ryd.

Vi har ett uppdrag att spegla hela samhället utifrån ett jämställdhets- och mångfaldsperspektiv och låta människor komma till tals. Vi vill fånga upp historierna och träffa människorna som annars inte når ut i radio. Vi tror att vi gör det bäst genom att vara på plats för att våra lyssnare ska lära känna oss och vi dem.

Södra Ryd är ett område med cirka 6 000 personer och många samhällsinstanser finns representerade, som till exempel skolor och en vårdcentral. Vi tror att genom att vara på plats så kommer vi att kunna träffa boende och de som jobbar där i deras vardag och skildra samhället och fånga upp vad de tycker att vi ska ta upp i radion.

Det blir ett sätt att möta människor som kanske inte vanligtvis har någon kontakt med radion att få upp ögonen för oss och för oss att nå en ny publik.

Klicka på länken för mer information om Sveriges radios uppdrag

Och här finns information om hur Sveriges Radio jobbar med mångfald.


Varför sänder ni inte ifrån någon annan ort/plats?

Varje dag är vi ute på olika platser i Skaraborg och gör radio. Vi träffar människor och gör reportage – men även hela sändningar från olika platser. Just den här satsningen valde vi att förlägga redaktionen till Södra Ryd men nästa gång kan det bli ett annat område.


Vill du att vi ska rapportera om något som händer i just din ort kan du alltid höra av dig till oss. Mejla till: nyheterna.skaraborg@sverigesradio.se 

Hur gör man för att tipsa er om saker som händer i Ryd?
Mejla våra reportrar! Linnéa Frimodig på: linnea.frimodig@sverigesradio.se och Mohammad Marwa på mohamad.marwa@sverigesradio.se 


På Facebook finns vi om du klickar på länken: P4 Skaraborg och på Instagram heter vi @p4skaraborg_


Men hugg gärna tag i oss om du ser oss i Södra Ryd. Ibland kommer vi vara på biblioteket men även runt om i området.

Vilka sänder?
Våra reportrar Linnéa Frimodig och Mohammad Marwa.

Hur länge? Och varför inte längre?
Vi sänder minst varje tisdag året ut. Sedan kan projektet förlängas eller utökas på något sätt. Blir responsen god och allt fungerar väl så finns det goda möjligheter att vi fortsätter.

Var kommer ni vara?
Vi kommer att röra oss runt i hela Södra Ryd, men också sitta på biblioteket/medborgarkontoret i bland.

Om man inte pratar svenska? Hur kontaktar man er då?

Reporter Mohammad Marwa pratar både arabiska, svenska och engelska.

Vad mynnar det ut i?
Direktsändningar, reportage och mycket mer minst en dag i veckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".