Katarina Jonsson
Katarina Jonsson (M) Kommunalråd Skövde Foto: Anton Wiklund / Sveriges Radio

Föreslår miljonregn över Skövdes äldrevård

1:34 min

De som styr i Skövde kommun vill satsa mer pengar för att kunna fortsätta att ta hand om de äldre på samma sätt som idag. Därför förslog Alliansen för Skövde idag att äldreomsorgen ska få 30 miljoner kronor extra.

 Skövde växer i invånarantal, samtidigt som befolkningen i kommunen blir allt äldre. Det här märks bland annat genom vad äldreomsorgen kostar. I år verkar den i Skövde gå med ett underskott på 20 miljoner kronor. Det underskottet vill alliansen nu trolla bort genom att föreslå en extra satsning: 

– Jag tror att det betyder mycket för dem som jobbar inom äldrevården. Man behöver inte känna att man behöver vidta en direkt åtgärd för att spara pengar, utan de kan jobba på som idag. Omsorgen är tillräckligt effektiv, säger Katarina Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Skövde.

I förslaget finns också 10 miljoner kronor extra för 2018. Det blir fullmäktige som avgöra. Om det blir ett ja så ska de 30 miljonerna i så fall tas av det egna kapitalet:

 – Det starka egna kapitalet gör att vi har resurserna och då väljer vi att prioritera så här. Man ska inte behöva oroa sig för att bli äldre bara för att invånarantalet växer, säger Katarina Jonsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".