Ronnie Sandahl och Tuva Novotny på galapremiären för filmen ”Borg”.
Ronnie Sandahl och Tuva Novotny på galapremiären för filmen ”Borg”. Foto: TT.

Ronnie Sandahl gör fler sportfilmer

1:52 min

Efter succén med tennisfilmen ”Borg” avslöjar manusförfattaren Ronnie Sandahl från Falköping, för Radiosporten: Nu ska det handla om fotboll och gymnastik.

Ronnie Sandahl skrev manuset till den mycket uppmärksammade film om Björn Borg och John McEnroe som nyligen hade världspremiär.

Nu berättar Sandahl att nästa projekt handlar om italiensk fotboll, en film han också själv ska regissera. Och efter det väntar en amerikansk film om gymnastik.

– Jag har nu kontrakt för att göra två filmer till, så det blir ju en sorts trilogi, säger han. Den första blir en svensk-italiensk produktion i fotbollsmiljö.

Kan det handla om Zlatan, månne? Är det någon särskild svensk profil som filmen ska kretsa kring?

– Nej, det handlar inte om någon stor ikon, som filmen om Björn Borg gjorde, berättar Ronnie Sandahl. Det är mer att jag är väldigt intresserad av den miljön. Om extrema människor i extrema situationer…

Lyssna på intervjun:

  • Och hör varför Sandahl tycker att ”sportmiljön på film är extremt underutnyttjad”.
  • Och hör vilken skillnad det blir att skriva en film om lagidrott efter den tydligt individinriktade filmen om Björn Borg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".