Filip Törnqvist BoIS, en glad lagkapten efter derbyvinsten. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio
Filip Törnqvist BoIS, en glad lagkapten efter derbyvinsten. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.

Mariestad BoIS överlägsna i derbyt mot Skövde IK

2:03 min

Mariestad var skoningslösa när Skövde IK kom på besök i höstens första derby. 7-3 blev slutresultatet i en riktig målfest i Katrinhallen.

Derbymatcherna mellan Mariestad Bois och Skövde IK brukar bli jämna och ofta tillknäppta tillställningar, men dagens match blev något helt annat.

Skövde IK tog initialt ledningen, men sedan var det Mariestad för i stort sett hela slanten.

Man ledde också något oförtjänt med 2-1 i första pausen.

I den andra perioden så blev det många utvisningar som betydde oerhört mycket. BoIS gick upp till 4-1, Skövde kom igen och kunde reducera till 4-3 innan hemmalaget kunde sätta in avgörande stöten och göra tre mål till 7-3. Hela fem av de sju gjordes i powerplay.

Den sista perioden spelades i stort sett av och matchen slutade också 7-3 till BoIS.

Hemmalaget visade upp ett mycket bra spel i powerplay och kunde göra många snygga mål. Det var också bra spridning på målskyttet.

- Vi gör det riktigt bra i powerplay. Vi hanterade det bra,  menade lagkapten Filip Törnqvist efter matchen.

Mariestad avancerar i och med segern till en andra plats i tabellen. Skövde IK puttas ned till en fjärdeplats.

- Vi skall fixa den här serien fram till jul och sedan har vi ett långsiktigt mål, avslutade Filip den sköna eftermiddagen. 

BoIS tränare Karl Helmersson var naturligtvis mycket nöjd med söndagen och tycket laget gjorde det riktigt bra i främst andra perioden då speciellt lagets powerplay stämde bra.

Skövde IK började matchen bra och tog också ledningen och borde gjort fler mål i första. Sedan föll man ihop då utvisningarna trillade in i andra. Man kom visserligen igen till 4-3 men sedan släppte man tre mål till.

I pausen till tredje bytte man målvakt för att förändra något och David Persson -Thorsell kom in.

Carl-Johan Sjögren gav Skövde ledningen med 1-0 och sedan tyckte han att laget borde gjort fler mål, då främst i den första perioden.

- Vi måste vara hetare när vi får lägen, gör vi inte mål då så blir vi straffade och det var just det som hände, menade Carl-Johan. Det var slarvmål bakåt och Mariestad är duktiga i powerplay, säger Carl-Johan. Nu väntar ett annat topplag för Skövde, nämligen Västerås hemma på Billingehov. 

Nästan 2000 personer besökte Katrinhallen den här söndagen.

Mariestad BoIS HC - Skövde IK 7 - 3 (2-1, 5-2, 0-0)

Period 1: PP1 0-1 (07:43) Carl-Johan Sjögren, PP2 1-1 (16:11) Eddie Davidsson (Oscar Olsson, Ludvig Collberg), PP1 2-1 (18:31) Roman Semjonov (Christian Hägg, Mikael Alba)

Skott: 9-11.

Period 2: EQ 3-1 (01:20) Oscar Olsson (Christian Hägg), EQ 4-1 (12:16) Johan Frick, EQ 4-2 (12:41) Tom Lundgren (Johan Planeby), PP1 4-3 (14:33) Albin Lindgren (Anton Blomberg), PP2 5-3 (15:04) Lucas Larsson (Oskar Norlöv, Ludvig Collberg), PP1 6-3 (16:49) Roman Semjonov (Ludvig Collberg, Oscar Olsson), PP1 7-3 (19:22) Erik Olsson (Oscar Olsson, Roman Semjonov)

Skott: 10-12.

Period 3:

Skott: 10-9. 

Totalt: 29-32.

Utvisningar: Mariestad BoIS HC 5x2 min., Skövde IK 9x2 min., 1x10

Domare: David Gustafsson, VÄNERSBORG

Publik: 1976

Matchens lirare, Mariestad BoIS HC: Roman Semjonov Matchens lirare, Skövde IK: Tom Lundgren 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".