Hanna Wighs bild av krossat fönster
En skiva har provisoriskt lagat fönstret sedan en brandsläckare kastades in där. Foto: Marie Schnell / Sveriges Radio / privat

Kastade brandsläckare genom Hanna Wighs fönster

1:44 min

Säpo utreder en omfattande skadegörelse och även hotbrev som drabbat avhoppade Sverigedemokraten och riksdagsledamoten Hanna Wigh från Falköping.

Hotbreven och den omfattande skadegörelsen har inträffat dagarna efter att hon i TV4:s Kalla Fakta berättat om att hon utsatts för sexuellt övergrepp av en partikollega. Vid skadegörelsen i hemmet blev bland annat en bil sönderslagen och dessutom kastades en brandsläckare in genom ett köksfönster, säger Hanna Wigh.

Hanna Wigh själv känner en oro men vill inte vika ner sig:

– Man är inte mer än människa så självfallet mår man inte bra när sådana här saker händer. Men om någon tror att det ska få mig att backa, så tror de fel, säger hon till P4 Skaraborg.

Karl Melin är tf presschef på Säpo som tagit över utredningen från polisen i Skaraborg:

– Det handlar om skadegörelse mot en av våra skyddspersoner, säger Melin.

– I vårt uppdrag ingår att skydda centrala statsledningen, där ingår riksdagsledamöterna, det är inom vårt ansvarsområde.

Brottsrubriceringen är för nuvarande skadegörelse men den kan komma ändras beroende på vad utredningen visar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".