Lasse och Linda

Plockade upp liftande programledare – återförenas efter 18 år

1:38 min

Tack vare en spontan kommentar om lastbilshytter i Morgonprogrammet fick vår programledare Linda Gustavsson kontakt med lastbils-Lasse från Värmland som hon liftade med ner till Holland för drygt 18 år sedan.

En sommardag år 1999 sitter Linda Gustavsson och hennes kompis Maia vid färjeterminalen i Göteborg och försöker få lift med nån som ska köra på färjan då den inte tar några fotpassagerare. Efter säkert en timmes "tummande" kommer en lastbilschaufför fram till dom och säger att de kan åka med honom. Lastbils-Lasse från Värmland tar sedan med dom hela vägen till slutdestinationen Holland där deras vägar skiljs, för alltid tror de...

Men 18 år senare, efter att Linda spontant berättar om hennes färd med "Lastbils-Lasse från Värmland" i Morgonprogrammet, ringer telefonen på redaktionen. Det är Lasses vän som lyssnat på P4 Skaraborg och nu vill lämna Lasses nummer till Linda, och idag ringer vi upp honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".