Statminister Stefan Löfven står ute och pratar med en grupp barn.
1 av 2
Skolbarnen fick sig en pratstund med statsminister Stefan Löfven utanför Rosenbad. Foto: Emma Nääs
Skolelever sitter med jämställdhetsminister Åsa Regnér vid ett konferensbord.
2 av 2
Eleverna var i Stockholm för att träffa barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér. Foto: Emma Nääs
ESSUNGA

Skolbarnens möte med statsministern

2:45 min

När årskurs 5 från Jonslunds skola utanför Nossebro var i Stockholm under torsdagen sprang de på statsminister Stefan Löfven och fick en pratstund.

Klassen var i Stockholm för att träffa barn-, äldre-, och jämställdhetsminister Åsa Regnér. Elevernas möte med ministern handlade bland annat om en film som eleverna gjort med tema jämlikhet och som innehöll en jämlikhetsmaskin. 

– Det var ju så klart jättehäftigt. En fantastisk upplevelse både för mig och eleverna. Kul att hon tog sig tid och lyssna till vad eleverna har att säga och tar deras arbeten på allvar, säger klassföreståndare Emma Nääs.

När klassen stod utanför Rosenbad gick Stefan Löfven förbi.

– Han skulle gå in och jobba lite, så såg vi honom, så kom han dit och pratade, berättar Alice Klint, en av eleverna som var med på resan.

Vad sa han då?

– Vi berättade lite om vår jämställdhetsmaskin och han tyckte att den var väldigt bra och det var en rolig grej, säger Alice Klint.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".