Skövdes lagkapten Kristian Svensson. Foto Arkiv Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Skövdes lagkapten Kristian Svensson. Foto Arkiv Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
HANDBOLLSLIGAN

Fjärde raka förlusten för IFK Skövde

1:41 min

Det går tungt just nu för IFK Skövde Handboll. Den fjärde raka förlusten kom mot Eskilstuna GUIF hemma i Arenan med 25-29 trots ledning i paus med 16-13.

Vi kunde konstatera att det vill sig inte riktigt för IFK Skövde just nu. Laget gjorde en helt ok första halvlek  och gick också till ledning med tre bollar till 16-13. Men i den andra halvleken så var det omvända roller.

GUIF kom ut och gjorde fem raka mål och vips var det 16-18 och uppförsbacke för hemmalaget. Och det fortsatte, för IFK var aldrig i ledning mer i matchen. Man var visserligen en boll ifrån vid 22-23, men då gjorde GUIF två snabba mål och vips var det 22-25. Och det fortsatte till 23-28 och så till slut 25-29 och en ny förlust.

IFK Skövde gjorde nio!!!mål i andra halvlek och det är ju alldeles för dåligt.

- Det är tungt att vi faller igenom i andra halvlek, menar också tränaren Patrik Liljestrand. Vi kollapsar helt enkelt. Det känns som vi blir handlingsförlamade, avslutar han.

- Vi fick ju en bra start av serien, säger lagkaptenen Kristian Svensson, men det är historia nu. Nu gäller det att bita ihop inför fortsättningen.

Jan Ekman tränare i GUIF var desto nöjdare med eftermiddagen i Skövde och då främst med andra halvlek.

- Det var en av våra bättre halvlekar den här säsongen, menade han. Främst bra bakåt där vi fick stopp på Skövdes anfallsspel.

Ja, IFK Skövde får försöka hitta tillbaks till vinnarformeln med bra försvar och snabba omställningar. Senast borta mot Ystad var det riktigt dåligt och mot GUIF nu var det dåligt i en halvlek som blev avgörande.

IFK Skövde - GUIF 25-29 (16-13)

Bästa målskyttar:

Skövde: Alfred Ehn 7, Rasmus Wremer 6/2/, Kristian Svensson 4

GUIF: Emil Hansson 7, Mathias Tholin 6, Emil Andersson 5

Publik: 1218

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".