GÖTEBORG 2015-10-27Danmarks Pernille Harder och Sveriges Caroline Seger under EM-kvalmatchen i fotboll mellan Sverige och Danmark på gamla Ullevi i Göteborg.Foto Adam Ihse / TT
Foto: Adam Ihse/TT

Beskedet: VM-kvalmatchen mot Danmark ställs in

1:37 min

Det ser inte ut att bli någon VM-kvalmatch för det danska damlandslaget mot Sverige på fredag. Det danska fotbollsförbundet har gett beskedet att det ser ut som att matchen kommer att ställas in. Men det svenska förbundet har inte gett upp hoppet.

Det danska fotbollsförbundet DBU har nu lagt ut på sin hemsida att Danmark inte kommer ställa upp i VM-kvalmatchen mot Sverige på Gamla Ullevi. Ett besked som även det svenska förbundet har fått. 

– Som det ser ut nu kommer Danmark inte att spela matchen på fredag, säger landslagschef Marika Domanski Lyfors till Radiosporten, men berättar att de inte har gett upp hoppet.

– Vi kommer fokusera på att det blir en match. Vi vill ju tro att det kommer att lösa sig, och de har ju på sig till 24 timmar innan matchen och det är ju Uefa som i slutändan tar beslutet om matchen, så fortfarande har vi ju fokus och inställningen att det blir en match.

– Just nu är det ju väldigt låst, men vi såg ju senast när de skulle möta Ungern att det löste sig väldigt snabbt, och de vann med 6-1. Så det kan hända mycket på väldigt kort tid i sådana lägen, så vi vill vara förberedda på bästa sätt, så därför kommer vi förbereda oss på att det blir en match.

Men om det inte blir match kommer Maria Domanski Lyfors inte att bli glad, även om Sverige tilldöms segern.

– Det skulle vara sorgligt, väldigt sorgligt. För det är en väldigt bra match som jag tror att både publik, spelare och ledare skulle tycka vara väldigt rolig att spela, säger hon.

Det danska damlandslaget i fotboll har under hösten varit i konflikt med landets fotbollsförbund DBU. Det handlar om ekonomisk ersättning och ett nytt landslagsavtal.

De danska landslagsspelarna har inför fredagens Sverige-match varit tydliga med att de inte tänker gå med på någon tillfällig lösning denna gång.

Uefas disciplinära kommitté kommer nu att ta ställning till vidare konsekvenser.

– Jag tror att det kommer få hårda konsekvenser. Väldigt hårda, säger Domanski Lyfors.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista