Det blev seger för Mariestad BoIS i hemmapremiären mot Köping.
Det blev seger för Mariestad BoIS hemma mot Surahammar. Foto: Philip Pettersson, Sveriges Radio
HOCKEYETTAN VÄSTRA

Mariestad BoIS vann - efter straffar

1:45 min

Det blev åttonde raka segern för Mariestad BoIS i den västra hockeyettan. Men det krävdes straffar för att de skulle besegra bottenlaget Surahammar på hemmais med 2-1.

Mariestad BoIS fortsätter alltså att vinna. Men det satt lite oväntat hårt inne hemma i Katrinhallen under onsdagskvällen. Mötet med bottenlaget Surahammar var länge mållöst men i slutet av den tredje perioden lyckades Mariestad till slut få in ledningsmålet. Men de hade knappt hunnit fira klart det målet innan gästerna kvitterade.

Det stannade på 1-1 efter full tid. Förlängningen blev mållös men sedan säkrade Mariestad segern genom straffar och det här var alltså lagets åttonde raka seger i serien.

- Vi är inte nöjda med vår prestation idag, menade också tränaren Karl Helmersson. Vi bör vinna en sån här match för så pass bra lag är vi, fortsätter han. Men det gick troll i det.

Det var ingen rolig tillställning i Katrinhallen denna kväll. En match utan egentlig nerv där hemmalaget tryckte på men hade inte skärpan i avsluten.

Nu väntar ett topplag på bortais, nämligen Lindlöven. Det blir nog bra för oss, menar Karl Helmersson vidare. En riktig seriefinal och det kan vara gott för oss, avslutade Mariestads tränare.

Vinst blev det också för Skövde IK. De besegrade Arboga hemma i Billingehov med klara 6-0. Tyngre var det för Grästorps IK i den södra hockeyettan. De åkte på sin fjärde raka förlust efter att ha förlorat borta mot Tranås med 0-5.

Mariestad BoIS HC - Surahammars IF 2 - 1 (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0

Period 1:

Skott: 11-7.

Period 2:

Skott: 13-6.

Period 3: SH1 1-0 (18:27) Johan Frick (Filip Engqvist, Linus Engqvist), PP1 1-1 (19:12) Mathias Linnarud (Nicklas Larsson, Anton Wingqvist)

Skott: 16-7.

OT:

Skott: 6-2.

GWS:1-0 (2-1) Eddie Davidsson

Skott: 1-0.

Totalt: 47-22.

Utvisningar: Mariestad BoIS HC 3x2 min., Surahammars IF 4x2 min.

Domare: Alexander Österberg, LINKÖPING

Publik: 816

Matchens lirare, Mariestad BoIS HC: Erik Olsson Matchens lirare, Surahammars IF: Anders Olsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista