Sarah Howard, artist
Sarah Howard växte upp i Mariestad. Nu drar hon ihop ett eget luciatåg. Foto: Privat bild

Luciatåget i Mariestad räddas

1:46 min

Nu har den tidigare Mariestadsbon, artisten Sarah Howard, beslutat sig för att arrangera ett eget luciatåg.

P4 Skaraborg berättade tidigare i vecka att det inte blir något luciatåg i Mariestad i år eftersom intresset för att delta inte var tillräckligt stort.

När tidigare Mariestadsbon, artisten Sarah Howard, hörde om det bestämde hon sig för att dra ihop ett eget luciatåg. Något som Mariestadstidningen var först med att berätta. 

– Det är viktigt att det blir lite ljus i decembermörkret. Jag har själv varit med när jag var liten och det var bland det roligaste jag gjort. 

Tillsammans med andra artister från Mariestad kommer hon att sjunga under det traditionella luciafirandet i kyrkan och göra uppträdanden.
Hon tycker det är viktigt att traditionen lever kvar och hoppas att intresset ökar i framtiden.

– Peppa ungdomar att våga och att berätta hur roligt det är. 

Att luciatågen i Skaraborg är på nedgående i de flesta kommunerna skapade diskussioner bland P4 Skaraborgs lyssnare på sociala medier.

Sara Howard tror att traditioner blir viktiga för många, när resten av världen snabbt förändras.

– Det är väl att världen är lite snurrig och livet är lite snurrigt och då kan det vara skönt att ha några fasta punkter att hänga upp livet på, det tycker jag i alla fall. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista