Julia Ehn Skövde HF kontrar in ett av sina fyra mål. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Julia Ehn Skövde HF kontrar in ett av sina fyra mål. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
SHE

Skövde HF tog en viktig seger

2:05 min

Det blev en viktig seger för Skövde HF då man vann emot gästande BK Heid från Göteborg. Matchen som spelades i anrika Idrottshallen vanns med 25 - 16 efter hemmaledning i paus med 15-10.

Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt och gick upp i en ledning med 5-1 och släppte aldrig sin ledning under matchens gång. Efter ledning med 14-7 gick det lite grus i maskineriet och Heid kunde knappa in till 15 -10 i paus,

Efter vilan så fortsatte Heid på ett bra sätt i några minuter och det stod 15 - 12 ett tag. Men sedan var det roliga slut för gästerna. Skövde HF trummade på och gjorde fem raka mål till 20 -12 och matchen var avgjord. Det blev till slut nio måls skillnad och slutresultatet skrevs till 25-16.

Det var en skön revansch sedan förlusten mot Skara senast och det blev nu första vinsten på hemmaplan, om än i Idrottshallen som normalt sett inte är Skövdes hemmaplan.

Skövde fick igång sitt försvarsspel och därmed också kontringsspelet där både Julia Ehn och Linnea Efraimsson kunde göra en hel del mål.

- Det var jätteroligt att vi kom igång med detta, menade Julia Ehn. Vi visade att vi kan spela en fin handboll.

Och att Skövde vann rättvist, det höll hon verkligen med om.

Laget har nu fem poäng och avancerar uppåt i tabellen.

- Nu skall vi samlas alla och käka lite och fira segern denna lördag, avslutade Julia.

Handbollselit, damer

Skövde-Heid 25-16 (15-10)

Skövde: Fatos Kücükyldis 7, Julia Ehn 4, Linnéa Efraimsson 3, Elisabeth Collado 3, Sofia Berggren 3, Tilda Olsson 2, Nora Jakobsson van Stam, Celine Hagen, Hannele Nilsson. Heid: Towe Andersson 4, Annica Smidje 3, Ronja Westerlund 2, Linn Hansson 2, Janita Svenheden 2, Alexandra Larsson, Sara Larsson Fridman, Linnea Lindfeldt 

Publik: 433.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".