P4 Skaraborg fyller 40 år – här är ljuden vi minns

Den 31 oktober 2017 fyllde P4 Skaraborg 40 år. Häng med på en resa i vårt ljudarkiv, från den första sändningen 1977 genom de stora händelserna och klippen vi minns fram till i dag.

Foto: Sveriges Radio

1977: Första sändningen

Året var 1977 och Skaraborg hade äntligen fått sin egen lokalradio. Den första sändningen 31 oktober inleddes av Stig Allan Persson. Så här lät det då.

Foto: P4 Skaraborg/Sveriges Radio

1979: Varnhemsbranden

Den 21 maj 1979 är ett datum som de boende i Varnhem minns med fasa. Brandkåren skulle som rutinuppdrag elda upp en rivningskåk, men starka vindar ledde till att 21 byggnader i Varnhem slukades av lågorna.

Foto: Jan Collsiöö/TT

1986: Palmemordet

Den 29 februari 1986 vaknade hela Sverige upp till en nyhet svår att glömma - stadsminister Olof Palme hade skjutits kvällen innan. Så här lät det när beskedet kom i P4 Skaraborg.

Foto: Henrik Dammberg/Sveriges Radio. Bilden är från ett annat tillfälle.

1995: Snökaoset 1995

En fredagsmorgon i november 1995 stannade Skaraborg och stora delar av Västsverige upp när en rekordstor mängd snö föll över Skaraborg. Men när allt annat stod still var P4 Skaraborg redo att hjälpa sina lyssnare.

Foto: Mikael Hjerpe/Sveriges Radio

2005: Önskeronden med Claes Astin

Claes Astin begav sig under många år ut till olika arbetsplatser och föreningar i Skaraborg för att låta de som arbetar där önska musik i programmet Önskeronden med Claes Astin.

Foto: Björn Larsson Rosvall/SCANPIX

2008: Skövde HF:s SM-guld i handboll

Skövde HF vann SM-finalen i handboll mot Sävehof med 31-24 i Scandinavium. För första gången blev Skövde HF svenska mästarinnor och deras glädje efter finalen är svår att undgå.

Foto: Kajsa Hallberg/Sveriges Radio, Privat

2015: Mordet på Lisa Holm

Sommaren 2015 förändrades Skaraborg när 17-åriga Lisa Holm först försvann och sedan hittades död. P4 Skaraborgs reporter Pernilla Wadebäck var på plats när polisen berättade att hennes kropp hittats.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista