Skara HF försökte med offensivt försvar. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio
Det blev förlust för Skara mot Sävehof. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.

Tappert Skara HF förlorade

2:46 min

Skara HF stod upp riktigt bra hemma mot storlaget Sävehof. Men poäng räckte det inte till - Partillelaget vann till slut matchen med 26-20.

När Skara HF och Sävehof stötte på varandra i SHE förra säsongen så blev det förkrossande stora segersiffror i Partillelagets favör.

Men när lagen nu under onsdagskvällen möttes för första gången den här säsongen var det betydligt jämnare.

Skara hängde med genom hela den första halvleken och gästernas ledning var bara ett mål stort när domaren blåste av för halvtidsvila i Idrottshallen i Skara. I den andra halvleken fortsatte Skara hänga med men med en kvart kvar att spela så gjorde Sävehof ett litet ryck och ökade på sin ledning till fem bollar.

Ett segerryck, skulle det visa sig.

För efter det blev det aldrig spännande i Idrottshallen utan Sävehof kunde hålla undan och vann till slut matchen med 26-20.

 

Hör Skaras Caroline Friberg om förlusten och insatsen i ljudklippet.

 

Skara HF - IK Sävehof 20-26 (11-12)

Målen, Skara: Line Solsø Hindhede 8, Alexandra Roos 5, Carolina Järlstam 3, Ellen Grehag 1, Caroline Friberg 1, Elin Ottosson 1 och Alice Nyfjäll 1.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista