Hanna Wighs bild av krossat fönster
Hanna Wigh. Arkivfoto: Foto: Marie Schell/Sveriges Radio/privat

Man misstänkt för skadegörelsen hos Hanna Wigh

1:22 min

För några veckor sedan blev riksdagsledamoten Hanna Wigh utsatt för grov skadegörelse. Nu är en man misstänkt, uppger åklagaren för Ekot.

– Han misstänks för skadegörelse hos Hanna Wigh. Han är misstänkt på sannolika skäl. Men jag säger ingenting om gärningen, säger åklagaren Ewamarie Häggkvist, på Riksenheten för säkerhetsmål, till Ekot.

Den avhoppade SD-riksdagsledamoten utsattes för skadegörelse i sitt hem i Falköping för lite mer än två veckor sedan. 

Upprinnelsen ska ha varit att Hanna Wigh i TV4:s Kalla Fakta anklagat en partikollega för ett sexuellt övergrepp och avslöjat att hon lämnar Sverigedemokraterna för att bli politisk vilde.

Hon berättade då för P4 Skaraborg att en bil hade slagits sönder och att en brandsläckare hade kastats in genom ett fönster. Hon hade dessutom fått ett meddelande.

– Tittar man på ett av hatbreven som kom hem stod det: "Om du haft ett helvete nu så är det ingenting mot vad du kommer att få nu", berättade Hanna Wigh då.

Det finns också uppgifter på att blod ska ha hittats på platsen i samband med skadegörelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista