Skövde AIK vann ödesmatchen
Skövde AIK vann ödesmatchen. Foto: Jens Prytz/Sveriges Radio.

Skövde AIK vann ödesmatchen

2:36 min

Det blev seger med 2-0 för Skövde AIK i den oerhört viktiga matchen mot Assyriska. Nu har de division 1-ödet i egna händer inför den avslutande omgången.

Det stod ju mycket på spel på Södermalms IP under lördagen när Skövde AIK mötte Assyriska i den näst sista omgången av fotbollens division 1.

SAIK behövde ta poäng för att inte åka ur - och poäng, det var precis vad det blev.

Ibrahim Alushaj gav sitt Skövde ledningen 13:e minuter in i matchen och sedan säkrade man hemmasegern när Rasmus Örqvist satte dit 2-0 med tre minuter kvar att spela efter en fin framspelning av Alushaj.

- Det gick bra idag och spelet med Rasmus klaffade också bra. Hela laget gjorde en bra match, menade Ibrahim.

Det var en rättvis seger för Skövde AIK som hade det mesta och bästa av spelet denna viktiga match. Man utgick från ett stabilt försvarspel och vände upp med många fina passningar när man gick till anfall.

- Det var en lättnad som Skövdes tränare Charbel Abraham uttryckte det.

Segern innebär att SAIK går förbi Assyriska i tabellen och nu ligger över nedflyttningsstrecket. I den sista omgången åker Skövde iväg för att möta Husqvarna.

Och dit åker man - tack vare segern mot Assyriska - med division 1-ödet i egna händer och fötter.

- Vi åker ner till Husqvarna och skall försöka ta tre poäng. Med denna matchen bakom oss och ett fortsatt hårt jobb så skall det gå vägen, avslutade Charbel Abraham. 

Skövde AIK-Assyriska BK 2-0 (1-0)

Skövde AIK: Ibrahim Alushaj, Rasmus Örqvist.

Publik: 540.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista