rölundas Victor Olofsson har gjort 1-0 under lördagens ishockeymatch i SHL mellan Frölunda HC och Linköpings HC i Scandinavium.
Frölunda slog Linköping med klara 4-0 och för Jesper Emanuelsson blev det en oförglömlig match. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Första målet i SHL för Jesper Emanuelsson

1:53 min

18-årige Jesper Emanuelsson med Skövde IK som moderklubb gjorde sitt första SHL-mål när Frölunda betvingade Linköping med 4-0 inför ett jublande Scandinavium.

I sin fjärde SHL-match så spräckte den talangfulle Emanuelsson sin målnolla i den högsta serien och fick majoriteten av de 8500 i publiken att brista ut i ett unisont målvrål.

Det var mindre än en minut kvar av den första perioden då Frölunda satte press på Linköping som inte kunde freda sig egen zon och Emanuelsson snappade upp pucken och snärtade in 2-0.

– Pucken studsar ut till mig och jag försöker få den mot första krysset och sen är den inne.

Det var helt magiskt och det var sån glädje. Jag fick en feeling att gå ner på ett knä och jubla och jag tyckte det såg ganska bra ut.

Att målet kom mot NHL-meriterade målvakten Jonas "Monstret" Gustavsson i Linköpingskassen gjorde förstås bedriften än större.

En av de flitigaste gratulanterna var en annan spelare med Skövde IK bakgrund, nämligen Max Friberg, som trots sitt stenhårda slit fortfarande väntar på sitt första mål i Frölundadressen.

– Han nämnde också det och sa att "fan, du gjorde det första före mig" men jag tycker att han gör ett sånt jäkla jobb så målen kommer trilla in när som helst för honom.

Friberg och Emanuelsson är två av hela sex skaraborgare i säsongens uppsättning av Frölunda.

Noterbart är att Oliwer Fjellström från Lidköping fortsätter att få stort förtroende och tar för sig rejält.

I och med sin istid i 4-0 segern mot Linköping har han nu nått upp i den speltid som krävs för att han ska belönas med ett rookiekontrakt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".