Jonas Fredriksson på Olof-Persgården i Gökhem
1 av 2
Jonas Fredriksson på Olof-Persgården i Gökhem framför en av sina tomma verktygshyllor. Foto: Åsa Dahlberg
Tjuvarna tog sig in genom ett sönderskuret fönster
2 av 2
Tjuvarna tog sig in genom ett sönderskuret fönster Foto: Åsa Dahlberg
FALKÖPING

Jonas drabbad i inbrottsvågen

1:42 min

Det har varit inbrott på flera gårdar i Skaraborg i helgen. Jonas Fredriksson på Olof-Persgården utanför Falköping är en av dem som har haft påhälsning.

Det går inbrottsvåg genom Skaraborg. I helgen har fyra lantbruk i Gökhem och två villor i Ardala utanför Skara drabbats av inbrott samt även en villa i Tidaholm. På söndagseftermiddagen kom också larm om ytterligare ett inbrott i en villa i Stenstorp. Vid villainbrotten har gärningspersonerna främst fått med sig smycken.

Verktyg och diesel

När det gäller inbrotten på lantgårdarna i Gökhem är polisen är tämligen säkra på att samma gärningspersoner ligger bakom. Här har verktyg för stora summor och diesel försvunnit från fyra närliggande gårdar.

Lånade skottkärra för att köra stöldgodset

 På Olofs-Persgården där gärningspersonerna brutit sig in i gårdens verkstad genom att försiktigt skära ut en ruta i ett fönster, natten mellan fredag och lördag, har verktyg för mellan 30 000 och 50 000 kronor försvunnit. Dessutom har tjuvarna lånat en skottkärra från gården för att transportera verktygen upp till vägen.  

– De har kört alla grejerna i skottkärran upp till vägen. Ungefär tre meter utanför mitt sovrumsfönster, säger Jonas Fredriksson.

Åsa Dahlberg
asa.dahlberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista