Conny Johansson på Samhällsskydd Mellersta Skaraborg.
Conny Johansson på Samhällsskydd Mellersta Skaraborg knackar dörr i Falköping för att prata om brandvarnare och vad man ska göra i fall det börjar brinna. Foto: Åsa Dahlberg
FALKÖPING

Knackar dörr för att prata brandskydd

Conny Johansson informerar om brand
1:50 min

Bor du i Falköping, Götene, Tidaholm eller Skara kan det hända att en brandman plötsligt står utanför dörren en söndagsmorgon. De gör hembesök ända fram till jul.

Conny Johansson jobbar på Samhällsskydd Mellersta Skaraborg, räddningstjänsten, i Falköping. Han tror att knacka dörrmetoden blir lite mer personlig och att den kan få bättre genomslag än om de skickat informationen genom brevlådan. Tillsammans med sina kollegor vill han berätta hur man ska bete sig i fall det börjar brinna och vad man kan göra för att undvika brand.

– Brandvarnare, brandfilt, brandsläckare. Brinner det i trapphuset - stäng dörren, stanna i lägenheten och larma. Brinner det i lägenheten - ta dig ut och stäng dörren efter dig, säger Conny Johansson.

Åsa Dahlberg
asa.dahlberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".