Storseger för Skara HF mot Eslöv under söndagen. Foto: Tommy Järlström/Sveriges Radio
1 av 2
Storseger för Skara HF mot Eslöv under söndagen. Foto: Tommy Järlström/Sveriges Radio Foto: Tommy Järlström/Sveriges Radio
Alexandra Roos i Skara HF. Foto Tommy Järlström/Sveriges Radio.
2 av 2
Alexandra Roos i Skara HF. Foto Tommy Järlström/Sveriges Radio. Foto: Foto Tommy Järlström/Sveriges Radio.

Vägvisande seger för Skara HF

2:40 min

Skara HF vann en väldigt viktig seger i Skåne under söndagen, när Team Eslövs IK besegrades med 26-19 (12-10) i SHE. De förstnämnda har nu greppet om en slutspelsplats.

Säsongen är ännu ung, men matchen mellan Eslöv och Skara HF var ändå av yttersta vikt. Hemmalaget behövde poäng för att inte tappa mark i bottenstriden och gästerna från Skara för att distansera sig från densamma. 

- Vi var inställda på en jämn match där den som ville mest kommer att segra, säger Skara HF:s högernia Alexandra Roos. 

Om man får tro siffrorna inleddes matchen också passivt med två lag som inte ville ge bort något. Efter tio minuter hade publiken nämligen bara fått se sex mål. 

- Det var lite tekniska fel framåt men vi hade väldigt bra koll bakåt, menar Alexandra Roos. 

Skara HF gjorde därefter ett ryck och hade som mest en fyramålsledning med 10-6. Men Eslöv visade moral och tog faktiskt över ledningen tidigt i den andra halvleken.

"Vi är jämnare i år"

Då kände bortalaget att det fick räcka, lade i en högre växel och gjorde ännu ett ryck. Den här gången orkade inte Eslöv hänga med och Skara HF kunde segla i väg till en komfortabel seger med 26-19. 

- Det beror på att vi håller oss till vår matchplan och har väldigt bra koll på deras bästa spelare och vilka som vill avgöra för Eslöv, säger Roos. 

För Skara HF:s del innebär segern att laget nu har fyra poäng ner till Boden som befinner sig under slutspelsstrecket.

- Så klart är det viktigt för oss att vi får ett litet glapp. Vi visar att vi kan hålla en jämnare och högre nivå än vad vi kunde förra säsongen. Vårt mål är en slutspelsplats och det är kul att vi kan påbörja den kampen redan nu, förklarar Roos. 

Matchfakta:
Team Eslövs IK-Skara HF 19-26 (10-12)
Målskyttar, Eslöv: Julia Bardis 5, Rebecca Isaksson 5, Andrea Johansson 3, Julia Sandell 2, Emma Olsson 2, Therese Persson, Filippa Sarenbrant. 
Skara HF: Alice Nyfjäll 6, Elin Ottosson 4, Lovisa Henriksson 3, Malin Håkansson 3, Alexandra Roos 3, Line Hindhede 2, Petra Skogsberg 2, Carolina Järlstam 2, Helen van Beurden. 
Publik: 293. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".