drogsajt på darknet
1 av 2
Adam köpte droger på darknet Foto: Polisen/P4 Skaraborg
anonym man framför dator
2 av 2
Adam åkte fast långt efter köpet Foto: Pernilla Wadebäck/P4 Skaraborg
P3 DOKUMENTÄR

Adam från Skaraborg köpte droger på darknet

3:23 min

Adam handlade narkotika på darknet och trodde han var anonym. När polisen grep huvudmännen i landets största droghärva kom de över hela kundregistret och även Adam åkte fast.

– Första gången så beställer jag cannabis och bensodiazepiner. Det kom hem i en blå postnordförpackning. Jag kände mig lättad, vilken trygg utväg jag har nu, finns det inget i stan att få tag i så är det bara att sätta sig framför datorn, berättar Adam, som egentligen heter något annat. 

Han bor på en ort i Skaraborg och började röka hasch när han var 13, men efter flera års missbruk är han numera drogfri. Därför kom det som en total överraskning när polisen ringde förra sommaren. 

– Då stod jag på jobbet och får ett telefonsamtal från hemligt nummer. Det är en polis från span som säger att de står i min lägenhet och utför en husrannsakan. Jag trodde de drev med mig för jag hade ett års nykterhet.

Adam var längst ner i kedjan - en köpare som säljarna i toppen tjänade pengar på.

– När jag är inne i missbruket ser jag upp till dem men nu när jag är drogfri gör det mig jävligt förbannad. De förstör så sjukt många liv, det är inte okej att tjäna pengar på andras misslyckanden. 

Lyssna på P3 Dokumentär om Knarkkungarna på darknet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista