Bombhot mot Stadshuset i Lidköping
Under onsdagen mottog Stadshuset i Lidköping ett bombhot. Foto: Ewa Ohlsson/SR och Lidköpings kommun
LIDKÖPING

Bombhot mot kommunhuset i Lidköping

1:25 min

Lidköpings kommun tog under förmiddagen emot ett bombhot. Hotet sa att en bomb skulle explodera i stadshuset klockan 13, något som inte har skett.

Kommunen går ut på sin hemsida med att stadshuset ska utrymmas och stängas från klockan 12.30. Peter Adlersson, polisens presstalesman i region Väst, säger att bombhotet mot stadshuset i Lidköping inte var mer än just ett hot.

Polisen har tillsammans med företrädare för kommunen undersökt bakgrunden till bombhotet mot stadshuset i Lidköping. Man har även vissa ledtrådar kring vem som skulle kunnat ha ringt och hotat, men ännu har ingen delgivits misstanke om brott.

Lars-Gunnar Rask, tillförordnad kommunikationschef på Lidköpings kommun, säger att samtalet med hotet kom till kommunen mellan 10 och 11. 

Det här är andra gången på kort tid som Lidköpings kommun har tagit emot hot. För två månader sedan mottog stadshuset ett paket innehållandes pulver och ett knivliknande föremål.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista