IFK Skövde anfaller mot Ricoh. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
IFK Skövdeförlorade mot jumbon Ricoh. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.

IFK Skövde föll - mot jumbon

Ricoh hade inte tagit en enda poäng inför hemmamötet med IFK Skövde. Men den sviten är nu bruten - tabelljumbon besegrade Skövdelaget med 31-25.

Det var ju annars mycket som tydde på en Skövdeseger inför onsdagens match i Solna. Dels så hade ju Skövde brutit sin förlusttrend när de i senaste omgången besegrade Helsingborg på hemmaplan. Och dels så hade ju Ricoh inlett den här säsongen med att förlora tio raka matcher.

Men, idrotten är inte alltid logisk.

Efter en jämn start på matchen så kopplade Ricoh ett litet grepp halvvägs genom den första halvleken. Det greppet växte sig sedan starkare och hemmalaget kunde gå till halvtidsvila med 15-10. Den ledningen växte sig sedan större i andra halvlek och efter tio spelade minuter så ledde Ricoh med nio bollar. Först i slutet började Skövde krypa lite närmare och de hade 28-23 med drygt tio minuter kvar att spela - men gästerna kom aldrig ikapp.

Ricoh vann till slut med 31-25 - deras första poäng för den här säsongen.

 

Ricoh HK -IFK Skövde HK 31-25 (15-10)

Målen, Skövde: Alfred Ehn 5, Rasmus Wremer 4, Kristian Svensson 4, Jack Thurin 3, Henrik Dahlberg 3, Axel Franzén 3, Max Broman 2, Axel Magnusson 1.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista