Stort segerjubel i Skövde IK efter att Oskar Back avgjort i förlängningen mot Nybro.
Skövde IK vann på hemmais. Foto: Magnus Ekeros/Sveriges Radio.

Skövde IK vann - och klättrade

Skövde IK slog Kumla med 4-1 på hemmais under onsdagskvällen. Det innebär att de även tog sig förbi Mariestad i tabellen och ligger nu trea i den västra hockeyettan.

Efter en mållös första period så lossnade det i den andra för Skövde IK i onsdagens hemmamatch mot Kumla. Jesper Sellin satte dit ledningspucken efter fem minuter och i slutet av perioden ökade Albin Lindgren på till 2-0. Två snabba mål i inledningen av den tredje perioden säkrade sedan segern för hemmalaget. Siffrorna skrevs till 4-1 efter ett sent reduceringsmål av Kumla.

För Mariestad blev det däremot förlust under onsdagen. Borta mot Köping föll man med 2-3 efter förlängning. De åkte på två utvisningar i den där förlängningen och det var kort efter det som Köping satte dit segermålet.

De här resultaten innebär att Skövde går förbi Mariestad i tabellen. SIK är nu trea medan Mariestad är fyra.

I den södra hockeyettan fortsätter det att gå tungt för Grästorps IK. Under onsdagskvällen förlorade de borta mot Halmstad med 1-4. Det här var Grästorps tionde förlust den här säsongen och de ligger näst sist i tabellen.

Skövde IK - Kumla HC
4-1 (0-0, 2-0, 2-1)

Målen, SIK: Jesper Sellin, Albin Lindgren, Anton Blomberg och Martin Karlsson.

Köping HC - Mariestad BoIS
3-2 (0-1, 0-0, 2-1, 1-0)

Målen, Mariestad: Ludvig Collberg och Christian Hägg.

Halmstads HF - Grästorps IK
4-1 (2-0, 1-1, 1-0)

Målen, GIK: Jakob Wulcan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista