Blå-vitt avspärrningsband med polisens logga.
Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkte i Ulricehamn anhållen för nytt mord

0:53 min

Mannen som tidigare varit anhållen för mord på en kvinna i Ulricehamn har anhållits igen, nu för ett mord på en kvinna i Jämtland.

Borås tidning var först med att berätta att den man i 30-årsåldern som tidigare suttit anhållen för mordet på Lassalyckan nu anhållits för ett mord på en kvinna i 30-årsåldern i Jämtland.

Enligt uppgifter till P4 Sjuhärad är den anhållne mannen i Jämtland samma person som den som anhölls för det misstänkta mordet i Ulricehamn. Polisen vill dock i nuläget inte kommentera detta.

– Vi kan inte gå in och prata om ärendet som sker uppe i Jämtland men vi följer upp det, säger Göran Arvidsson, biträdande spaningsledare på polisen i Ulricehamn

Mannen greps kort efter mordet i ett motionsspår i Ulricehamn den 25 oktober, men släpptes förra måndagen eftersom man inte hade tillräckligt med bevis för att häkta honom.

– Han är inte avförd ännu men han är misstänkt på en väldigt låg misstankegrad, säger Göran Arvidsson.

Polisen säger dock att allt nu verkligen tyder på att det var ett brott som orsakade kvinnans död - det visar ett preliminärt besked från Rättsmedicinalverket.

I tisdags kväll påträffades så en kvinna död i sitt hem på en ort i Jämtland och omständigheter gjorde att man misstänkte att kvinnan kunde ha utsatts för brott.

Enligt Jämtlandspolisen är mannen hemmahörande i Jämtlands län, och igår beslutade åklagare att anhålla honom, skäligen misstänkt för mord - den lägre graden av misstanke. 

Mannen nekar till anklagelserna om mordet i Jämtland. Åklagaren måste nu begära honom häktad senast på lördag klockan 12.00, då anhållandet löper ut.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista