Line Hindhede Skara HF sätter ett av sina mål. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Line Hindhede Skara HF sätter ett av sina mål. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
SHE

Skara HF föll tungt

2:13 min

Det blev till slut en storförlust för Skara HF då man mötte VästeråsIrsta hemma i idrottshallen. 17-27 slutade matchen efter 10-13 i paus.

Det blev ingen rolig match för hemmalaget inför 637 personer i "Borgen". Det började illa och det blev en tung uppförsbacke med 0-4 direkt då VästeråsIrstas niometersspelare Miriam Sandberg Salach gjorde alla fyra målen.

Det fortsatte till 3-8 och i paus var ställningen 10-13 efter att Skara börjat hämta in underläget. Det fortsatte bra de första elva minuterna av andra halvlek och hemmalaget var nästan ikapp när Line Hindhede gjorde 15-16. Men där tog det stopp för Skaralaget. Fram till minut 27 i andra halvlek gjorde hemmalaget två mål och matchen var förlorad. Det blev till slut en tiomålsförlust och 17-27.

– Det kändes som vi inte var med riktigt även vid 15-16. Västerås var bättre idag och vi orkade inte riktigt, menade Petra Skogsberg efter matchen.

Line Hindhede, som blev bästa målskytt med 6 mål, gjorde många bra saker men missade en del också. Men det var lite typiskt för alla i Skara denna dag.

Nu återstår en match innan ett månadslångt uppehåll och det kanske kommer lägligt för Skara.

– Då kan vi få tillbaks några av våra skadade spelare, menade Petra som ändå tyckte att de stundtals visade upp ett bra spel. Nu återstår LUGI på bortaplan innan uppehållet.

Skara HF - VästeråsIrsta 17-27  (10-13)

Bästa målskyttar:

Skara HF: Line Hindhede 6, Petra Skogsberg 3, Alexandra Roos 3

VästeråsIrsta: Miriam Sandberg Salach 8, Kristin Ullén 5

Publik: 637

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista