Matchhjälten Johanna Flygelholm, Skövde HF. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Femmålsskytten Johanna Flygelholm var nöjd efter segern mot Sävehof. Foto: Tommy Järlström P4 Sveriges Radio

Skön bortaseger för Skövde HF

1:24 min

Skövde HF fick jubla i Partille Arena under lördagen. De var starkast i slutet av en jämn match och lyckades besegra Sävehof med 24-20.

Det var en väldigt jämn SHE-match som utspelade sig i Partille Arena under lördagen. Sävehof och Skövde HF höll jämna steg igenom i stort sett hela matchen och det var omöjligt att försöka tyda vilket lag som skulle få segerjubla.

Avgörandet kom också under de sista minuterna.

Med drygt fyra minuter kvar ledde Skövde HF med 21-20. När klockan sedan stod på 58:21 så satte Johanna Flygelholm dit det viktiga 22-20-målet. Och drygt en halv minut efter det kunde Nora Jakobsson van Stam öka på till 23-20. Under den sista minuten kunde Skövde även sätta dit 24-20 vilket också blev slutresultatet i matchen.

– Det är självklart jättegött. Det var ju senast i SM-semifinalerna som Skövde vunnit mot Sävehof så det är otroligt gött, säger Johanna Flygelholm.

Tack vare segern så går Skövde HF om Sävehof i tabellen. Skövde ligger nu på en fjärdeplats efter åtta spelade omgångar.

IK Sävehof - Skövde HF 20-24 (13-13)
Målen, Skövde:
Tilda Olsson 6, Johanna Flygelholm 5, Elisabeth Collado 4, Hannele Nilsson 4, Julia Ehn 3, Linnéa Efraimsson 1 och Nora Jakobsson van Stam 1.

Hör mer från Johanna Flygelholm i vårt ljudklipp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".