Rasmus Wremer och IFK Skövde blev utklassade av Sävehof.
Rasmus Wremer och IFK Skövde blev utklassade av Sävehof. Foto: Tommy Järlström/Sveriges Radio. Arkivbild.

IFK Skövde utklassade av Sävehof

2:28 min

IFK Skövdes klena form i herrarnas handbollsliga hänger i. Hemma mot Sävehof blev IFK överkört och föll med hela 22-33 vilket var sjunde förlusten på de åtta senaste matcherna.

IFK Skövde är för närvarande inne i en mycket dyster period och hemmamötet mot Sävehof blev inte det trendbrott som laget hoppades på efter den blytunga förlusten mot jumbon Ricoh senast.

Den månghövdade publiken på 2328 personer som gick in gratis tack vare fritt inträde fick se Skövde ligga under med fem bollar i paus efter att Sävehofs målvakt Per Sandström dominerat totalt och stått för hela 19 räddningar.

Första halvlek är väldigt bra energi och väldigt bra spel från oss men vi får inte in bollen. Nitton räddningar på en halvlek det är väl någon form av rekord.

Skövde var inte i närheten av att skapa spänning i den andra halvleken och kom aldrig närmare än fyra mål. Med kvarten kvar kändes det som laget gav upp då gästerna gick från 19-24 till 19-28.

Skövde var glesa i försvaret och det läckte ordentligt på högerkanten i försvarsspelet i den andra halvleken då Sävehofs vänstersexa Viktor Ottosson firade stora triumfer med sju mål.

Det syntes också tydligt att Skövde led av sina många skador. Försvarskuggen Adam Samuelsson var inte återställd från sin lårkaka, skyttet försvagades av att Felix Kasch har stukat fötterna och Henrik Dahlberg matchades sparsamt på grund av ett ömmande knä.

Samtidigt som kantspelaren Christopher Hedberg ännu inte är helt redo för spel.

– Om man står här och säger att man är positiv efter en elvamålsförlust så är man antingen dum i huvudet eller något annat men jag tycker spelarna gör allt de kan och vi följer planen. Sen att spelarna hänger med huvudet sista kvarten är fullt förståeligt för vi är inte mer än människor, säger Liljestrand som tyckte att det ändå var ett steg i rätt riktning efter smällen mot Ricoh.

IFK har nu bara vunnit en match på sina åtta senaste möten men har ändå bara fyra poäng upp till slutspelsplats och två pinnar ner till kvalstrecket.

– Det gäller att vi inte tittar på slutspelet utan det är kniven på strupen och det gäller att slåss för att klara sig kvar.

Dessutom väntar säsongens svåraste match härnäst då regerande svenska mästarna Kristianstad står för motståndet på bortaplan på torsdag.

Även om det kan ha ljusnat på skadefronten tills dess tänker inte Liljestrand chansa med någon av spelarna som var borta mot Sävehof.

– Det var möjligt att Hedberg eller Samuelsson hade kunnat spela idag men om de skulle slå upp sin skada är de borta fram till jul. Jag kommer inte gå in och riskera något mot Kristianstad utan de som friska får speltid och så gäller det att vi gör det bättre.

Matchfakta:
IFK Skövde-Sävehof 22-33 (9-14)

Mål IFK Skövde: Rasmus Wremer 5, Alfred Ehn 5, Gustaf Wedberg 4, Kristian Svensson 3, Jack Thurin 2, Axel Franzén 2, Max Broman.

Sävehof: Viktor Ottosson 8, William Bogojevic 4, Gzim Salihi 4, Jonathan Edvardsson 4, Viktor Rhodin 2, Jonas Larholm 2, Vetle Eck Aga 2, Sebastian Karlsson 2, Oskar Sunnefeldt 2, Joakim Larsson, Henrik Johansson, Eric Westergren.

Publik: 2 328.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista