Kevin (t.v.) och Timmy Hansen nöjda efter att ha avslutat säsongen på åttonde resp femte plats
Kevin (t.v.) och Timmy Hansen nöjda efter att ha avslutat säsongen på åttonde resp femte plats Foto: Foto: Richard Hermansson/Sveriges Radio./arkiv

Storebror Hansen tvåa i finalen, lillebror blev sexa

1:24 min

Det blev en spännande avslutning på årets sista VM-deltävling i Rallycross i Sydafrika. Bröderna Timmy och Kevin Hansen från Götene slutade på en femte respektive åttonde plats i den totala ställningen.

Det blev en lyckad avslutning på Rallycross VM för bröderna Timmy och Kevin Hansen. Storebror Timmy Hansen slutade på en andra plats i finalen och lillebror Kevin Hansen slutade på sjätteplats efter att ha kört ur. Men han var glad ändå och han stod och jublade när storebror tog hem andra platsen. Efter dagens deltävling hamnade Timmy Hansen på en femte plats i den totala ställningen och Kevin hamnade på åttonde plats.

Bröderna möttes redan i den andra semifinalen där Timmy tog hem heatet och Kevin slutade på en tredje plats, vilket gjorde att de båda tog sig till final

-Jag slutar tvåa till slut. Jag lyckades vinna semin trotts att det var en av de  svåraste (semifinal) jag har kört.

Och om han kommer ställa upp i VM-serien nästa år återstår att se.

Jag vet inte. Än så länge går jag runt och är lite nervös och väntar men jag lovar att berätta för alla när jag vet. 

För lillebror Kevin som körde sin första säsong i VM-serien och med en fjolårsbil lyckades han ändå avsluta säsongen på en åttonde plats.

-Jag är jättenöjd! Att kunna ta en åttondeplats känns toppen i min  första VM-säsong.

Men det såg mörkt ut i finalen. Kevin körde ur racet och körde inte in i mål, utan fick bevaka resten av racet vid sidan av.

-Jag hade jättemånga skador på bilen och när finalen skulle starta. Men teamet lyckades få ihop bilen så att jag kunde köra finalen men i starten gick en del av drivlinan sönder så jag tappade drivet i bakvagnen och då är det ingen idé att fortsätta, berättar 19-åringen.

Om det blir ett deltagande i nästa års VM-serie är ännu oklart.

-Det är ju alltid den frågan vad man ska göra nästa säsong och det vet jag inte. Jag hoppas stenhårt på att få komma tillbaka nästa år och jobba på ett VM-guld.

 

Resultat VM-serien 2017

1:Johan KRISTOFFERSSON 316

2:Mattias EKSTRÖM  256

3:Petter SOLBERG  251

4:Sébastien LOEB  214

5:Timmy HANSEN  201

8: Kevin Hansen  115

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".