Polisen beslagtog gevär
På gevären hittades mannens dna. Foto: Polisen

Skövdebo åtalas – hade gevär på Billingens friluftsområde

1:25 min

Bland motionärer och fiskare hittas en beväpnad man sovande i en bil uppe på Billingens friluftsområde en augustimorgon. Nu åtalas den 28-årige Skövdebon för grovt vapenbrott.

Det är personal på friluftsområdet som får tips om att det varit stökigt vid ett vindskydd vid Hållsdammen under natten, och de larmar i sin tur polisen. Polispatrullen kommer dit och hittar mannen sovandes i förarsätet med ett skarpladdat hagelgevär bredvid sig. Under bilen ligger ett kulgevär i en låst låda.

Vittnen som varit med under natten berättar att de var ett gäng som fiskat och festat men att mannen blivit arg och tagit fram hagelgeväret och krävt en kompis på en skuld. Själv nekar han till brott.

I mannens bil hittas stöldgods från ett inbrott i en bilverkstad i Varola; en vinkelslip och en motorsåg. Mannen åtalas därför också för häleri.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare, för fyra år sedan dömdes han för inblandning i en narkotikaliga i Skövde med kopplingar till den Skövdebo som misstänks ligga bakom det kriminella nätverket La bella omertá, ett nätverk som hanterade vapen, stora mängder kokain och amfetamin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".