Lindlöven var för starka för Skövde IK i den sista perioden.
Lindlöven var för starka för Skövde IK i den sista perioden. Foto: Philip Pettersson/Sveriges Radio

Dålig tredje period sänkte Skövde IK mot Lindlöven

2:06 min

Toppmötet mellan Skövde IK och Lindlöven stod länge och vägde, men till slut var det gästerna som var starkast i en match som slutade 1-4.

– Vi sköt alldeles för lite. Vi hade lägena, men tog inte skott. Det var det som avgjorde det mesta, säger Skövde IK:s Joakim Stjern Svensson efter slutsignal.

Skövde kom till mötet med en tredjeplats i tabellen. Gästerna Lindlöven återfanns en placering över, på andra plats.

Många väntade sig på förhand en tät och målsnål drabbning, eftersom såväl Skövde som Lindlöven främst utmärkt sig defensivt så här långt i Hockeyettan Västra.

Starten blev dock en helt annan. Gästernas Jakob Olsson satte 0-1 redan efter runt minuten spelad, varpå Joakim Stjern Svensson kvitterade på en retur redan i nästkommande anfall för Skövde IK.

Såväl återstående delen av första som den andra perioden blev sedan relativt händelsefattig. I den tredje tog Lindlöven sedan över kommandot, och målen som följde kom således rättvist. Slutresultatet skrevs till 1-4.

Skövde IK:s målskytt Joakim Stjern Svensson gjorde här sin tredje match för klubben sedan utlåningen från HV71. Enligt kontraktet var det här också den sista, men beroende på hur HV resonerar kan det bli en fortsättning i Skövde för den 18:årige talangen.

– Det kan komma fler matcher. Jag och HV ska höras av snart, så då får vi se. Det är dom som bestämmer.

Hur känner du för egen del då?

– Jo det är kul och komma hit och spela seniorhockey. Det är ett skönt lag också, så det vore kul att testa på igen, säger Joakim Stjern Svensson.

Förlusten gör att Skövde IK tappar till en fjärdeplats i tabellen, samtidigt som Mariestad går upp på en tredjeplats.

Hela 1410 åskådare besökte Billingehov den här kvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista