Ordföranden Anders Löfvenborg och Skövde HF har nu inlett arbetet med att hitta en ersättare till Magnus Frisk.
Ordföranden Anders Löfvenborg och Skövde HF har nu inlett arbetet med att hitta en ersättare till Magnus Frisk. Foto: Filip Landqvist och Jens Prytz/Sveriges Radio.

De kan ta över Skövde HF efter Magnus Frisk

2:26 min

Skövde HF jobbar nu på att hitta en ny tränare efter att klubben bestämt att Magnus Frisk inte får förlängt kontrakt och ersättaren kan komma från de egna leden.

Under onsdagskvällen bekräftade Skövde HF för P4 Skaraborg att Magnus Frisk inte får fortsätta i klubben efter säsongen tar slut och en 24 år lång epok kommer därmed avslutas i vår.

Jakten på en ersättare har nu inletts och det kan bli så att Skövde HF plockar upp en tränare som redan finns i föreningen och som får ta över A-laget.

Enligt ordföranden Anders Löfvenborg är två aktuella namn Jerker Nyman och Peter Johansson.

Jag kan bedöma att de har rätt kompetens, de är duktiga, levererar bra resultat och har god stämning i sina lag båda två.

Är det någon av dem som ligger bättre till än den andre?

– Nej, idag är det oskrivna blad allting och vi tittar oss förutsättningslöst omkring, säger Löfvenborg och påpekar att kontakter kommer tas även med tränare utanför klubben.

Nyman och Johansson är annars två tränare som ligger nära hands och som gjort fina resultat på lägre nivå nyligen.

Peter Johansson har tidigare tränat IFK Skövde och leder idag HF:s farmalag Somby i division 1 och den tidigare elitseriespelaren Jerker Nyman coachade klubbens A-flickor till SM-guld 2016.

När det gäller Magnus Frisk hade han annars gärna tänkt sig att fortsätta träna Skövde HF.

– Ja, han uttryckte det men det är bättre att han får svara på de frågorna själv.

Ni vill behålla honom inom föreningen men i vilken roll?

– När jag pratade med Magnus igår så handlar det om att ingå i en sportgrupp som sportchef eller elitansvarig och ha hans erfarenhet och kompetens kvar.

Hur har han ställt sig till det?

– Han måste få tid att tänka och landa i detta. Det är en stor omställning för honom också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista