Jan Hellnevi, tillförordnad polisområdeschef i Skaraborg, menar att polisen tar siffrorna på största allvar.
Jan Hellnevi, tillförordnad polisområdeschef i Skaraborg, menar att polisen tar siffrorna på största allvar. Foto: Philip Pettersson/Sveriges Radio

Mer än varannan skaraborgare missnöjd med polisen

1:47 min

Mer än varannan skaraborgare är missnöjd med polisens arbete med att utreda och klara upp brott. Det visar en undersökning som gjorts av Brottsförebyggande rådet.

Undersökningen visar att hela 56 procent av de skaraborgare som blivit drabbade av brott är missnöjda polisens utredning, vilket är klart över snittet i region Väst. Missnöjdheten när det gäller informationen från polisen i samband med brott ligger också över genomsnittet i regionen.

Nu kan det bli så att man från polishåll kommer att vidta åtgärder.

– Hur allmänheten upplever polisen är en jätteviktig fråga för oss, så vi får titta mer noggrant på vilka områden vi sticker ut på, såväl positivt som negativt. Efter det får vi se hur vi går vidare, säger Jan Hellnevi, tillförordnad polisområdeschef i Skaraborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista