Julia Ehn gör mål för sitt Skövde HF. Foto/ Arkiv Tommy Järlström P4 Sveriges Radio
Julia Ehn gör mål för sitt Skövde HF. Foto/Arkiv Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
SHF

Skövde HF föll igenom

2:22 min

Det blev till slut en storförlust för Skövde HF då man mötte Skuru hemma i Arenan. Efter 9-9 i paus och ledning med 13-11 en bit in på andra så föll man ihop och förlorade med 14-25.

Det blev en osannolik utveckling på matchen inför 517 personer som hoppades på en femte seger på raken för Skövde HF. Och det såg ju bra ut drygt halva matchen innan raset kom. Skuru gjorde 11-0 på HF och ledningen på 13-11 förbyttes till underläge 13-22 och matchen var körd.

Nu blev det 14-25 och en tung förlust att bära med sig över uppehållet som nu väntar i ca en månad.

- Vad det berodde på var svårt att säga, menade Julia Ehn efter matchen. Att Magnus Frisk inte skall träna laget efter denna säsongen. Och att spelarna egentligen inte visste något betyder nog inte så mycket när man väl är på planen. Då kopplar man bort det, menade Julia också.

Men det har varit turbulenta dagar för laget som helhet. Spelarna har inte vetat någonting. Man har följt med i media och försökt att smälta läget.

Julia tycker det är tråkigt att inte ha Magnus som tränare från kommande säsong.

- Jag har haft honom i många år och tycker han är en jättebra tränare., menar Julia. Jag tycker det är tråkigt det som hänt.

Det har ju inte varit någon information och/eller diskussion med spelarna om situationen utan de har fått lita till medierna. Och nu går man på uppehåll också med alla tankar.

Skövde-Skuru 14-25 (9-9)

Skövde: Julia Ehn 3, Fatos Kücükyildis 3, Linnéa Efraimsson 2, Elisabeth Collado 2, Johanna Flygelholm 2, Nora Jakobsson van Stam, Hanna Edvardsson. Skuru: Alexandra Bjärrenholt 7, Hanna Åhlén 6, Elin Hansson 3, Hannah Scheuer Larsson 3, Jenny Södrén 2, Jennie Linéll 2, Matilda Lundström, Ulrika Olsson.

Publik: 517.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista