En bil kör i snöyra. Foto: Johan Nilsson /TT
Foto: Johan Nilsson /TT

Snöoväder orsakar trafikolyckor

1:22 min

Snön som drar in över Skaraborg under söndagsmorgonen ställer till det i trafiken. Inom loppet av några minuter har två trafikolyckor inträffat utanför Vara och Grästorp.

I Västra Götalands län och Sjuhäradsbygden är det under söndag förmiddag snöfall som fram till kvällen väntas ge 3-7 cm. SMHI går därför ut med en Klass 1 varning i området.

Enligt SMHI kan det komma upp till en decimeter snö i Skaraborg.

– På det flesta håll blir det runt fem centimeter snö men lokalt kan det bli upp mot 20 centimeter. Snöfallet gör att det blir besvärligt på vägarna när det blir halt, det Sandra Andersson, meteorolog SMHI.

Framåt eftermiddagen avtar snöfallet enligt SMHI och rör sig bort från Skaraborg.

På E20 vid Jung utanför Vara inträffade en trafikolycka strax före halv tio på söndagen,  det är mycket snö på vägen uppger Sveriges Radios trafikredaktion.

På riksväg 47 vid Flakeberg utanför Grästorp kom samtidigt rapporter om en trafikolycka. Där har en bil kört av vägen och voltat. Vägen är avstängd under räddningsarbetet, och enligt uppgift från polisen så är det mycket halt på platsen. 

Mellan Nossebro och Fåglum har det vid tio-tiden fallit ett träd över vägen.

Polisen uppmanar bilister att ta det lugnt på vägarna idag på grund av vädret.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista