Mariestad BoIS pressar på mot Arboga. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Mariestad BoIS pressar på mot Arboga. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
HOCKEYETTAN VÄSTRA

Mariestad BoIS vann mot IFK Arboga

2:22 min

Mariestad BoIS vann en komfortabel seger mot gästande IFK Arboga med 4-1 efter periodsiffrorna 1-1, 2-0 och 1-0 inför drygt 900 personer i Katrinhallen.

Hemmalaget BoIS var det bättre laget även om spelet var lite segt och intetsägande åtminstone i första perioden. Det blev lite bättre i andra och tredje där vi också fick se några snygga mål från hemmalagets sida.

Mariestad tog ledningen med 1-0 i powerplay 5 mot 3 efter 8.54 då Lucas Larsson kunde styra in ledningspucken men en kvittering kom också den i powerplay då Arbogas bäste spelare Linus Ageborg också han kunde styra in en kvittering till 1-1.

I den andra perioden så började hemmalaget på ett bra sätt och redan efter någon minut så satt 2-1 efter en riktig pangträff av Oscar Olsson, som tryckte upp pucken högt i målvaktens högra hörn.

Det fortsatte med Eddie Davidssons första mål för dagen då han tog vara på en retur från Arbogas målvakt och gjorde 3-1 och matchen kändes vara på väga att avgöras till hemmalagets fördel.

Slutresultatet 4-1 i tredje perioden var ett riktigt snyggt mål som Eddie fick trycka in efter ett fint anfall.

- Ja, det var ett snyggt hockeymål, höll den gode Eddie med om.

Det var ingen toppenmatch inför den stora hemmapubliken.

- Men så här ser det ut ibland, vi har en motståndare också som vill säga sitt, menade Eddie efter matchen. Nu har vi vunnit två matcher på raken men innan förlorade vi trots att vi spelade bra.

Bois ligger på en tredje plats i tabellen efter Västerås och Lindlöven men före Skövde IK.

Nu skall vi träna på och fokusera på det kommande derbyt mot Skövde IK, avslutade tvåmålsskytten Eddie Davidsson hela tillställningen.

Mariestad BoIS HC - IFK Arboga IK 4 - 1 (1-1, 2-0, 1-0)

Period 1: PP2 1-0 (08:54) Lucas Larsson (Eddie Davidsson, Ludvig Collberg), PP1 1-1 (13:54) Linus Ageborg (Henrik Warman)

Skott: 11-14.

Period 2: EQ 2-1 (01:03) Oscar Olsson (Roman Semjonov), PP1 3-1 (08:48) Eddie Davidsson (Lucas Larsson, William Pethrus)

Skott: 15-12.

Period 3: EQ 4-1 (09:20) Eddie Davidsson (Filip Engqvist, Ahlbin Hernod)

Skott: 12-8.

Totalt: 38-34.

Utvisningar: Mariestad BoIS HC 8x2 min., IFK Arboga IK 7x2 min.

Domare: Fredrik Falk, KIL

Publik: 918

Matchens lirare, Mariestad BoIS HC: Tim Olsson Matchens lirare, IFK Arboga IK: Linus Ageborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".