Porträttbild av Sören Pettersson.
Sören Pettersson, ordförande i stiftelsen Gabriel. Foto: Carolina Bladh / P4 Skaraborg
SJUKVÅRD

Tryggare ekonomi för Hospice Gabriel

1:55 min

Efter beskedet om att Östra hälso- och sjukvårdsnämnden förlänger avtalet och ökar ersättningen till Hospice Gabriel ser man positivt på framtiden.

– Det innebär att vi kan fortsätta att utveckla den specialiserade palliativa vården inom Västra Götalandsregionen och främst inom Skaraborg. Det tryggar vår ekonomi på så sätt att vi får en bättre täckning för de gäster som vi tar emot, säger Sören Pettersson, ordförande i stiftelsen Gabriel.

Sedan 1994 vårdar Hospice Gabriel svårt sjuka människor i livets slutskede. Verksamheten har varit nedläggningshotad på grund av högre omkostnader, som bland annat beror på en ökad efterfrågan.

En omförhandling av avtalet med regionen har pågått under hösten och nu resulterat i att ersättningen ökas med 1.5 miljoner kronor per år. Avtalet gäller 2018-2019.

– Jag ser positivt på framtiden. Vi ser att det finns ett behov. Vi jobbar på att kunna tillfredsställa och möta det behovet som finns, säger Sören Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista