BoIS trycker på. Foto Arkiv Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
BoIS trycker på. Foto Arkiv Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
HOCKEYETTAN VÄSTRA

Mariestad BoIS vann mot Kumla

2:10 min

Mariestad BoIS besegrade Kumla hemma i Katrinhallen med 4-3 efter en match som betydde tre poäng till hemmalaget efter en insats som pendlade mellan bra spel och slarv.

Mariestad hade ju en rejäl urladdning i derbyt mot Skövde för två dagar sedan men det märktes inte i början i alla fall.

Redan efter dryga tre minuter så ledde hemmalaget med 2-0 efter två snygga mål. Men det blev en snabb reducering av Kumla på ett ganska enkelt sätt till 2-1 och sedan pendlade matchen lite fram och tillbaks med hemmalaget i förarsätet.

Stundtals var det slarv från hemmalaget som bjöd in Kumla i poängjakten. Men man kunde reda ut det efter vissa besvär. 4-3 efter två perioder stod sig sedan matchen ut men BoIS fick slita i boxplay i sista perioden bl a tre mot fem men kunde reda ut det och vinna rättvist.

- Tre poäng var ändå det viktigaste, tyckte också tränaren Karl Helmersson men det var lite ofokuserat då och då med slarv bakåt. Men vi redde ut det och det var det viktigaste. 

Sjuttonårige Oliver Rosell stod i hemmalagets kasse denna match och hade lite otur vid vissa tillfällen men fick heller inte hjälp då. Annars gjorde han det bra främst då i den tredje perioden. 

Nu är laget i princip klart för spel i Allettan men det väntar några intressanta matcher innan dess då främst nästa hemmamatch då Lindlöven gästar Katrinhallen.

- Det blir förhoppningsvis kul, där har vi revansch att kräva, avslutar Karl Helmersson.

Ett mål från varje femma var också positivt denna segermatch.

Mariestad BoIS HC - Kumla HC Black Bulls 4 - 3 (3-1, 1-2, 0-0)

Period 1: EQ 1-0 (02:16) Erik Olsson (Johan Dahlbom, Filip Engqvist), EQ 2-0 (03:21) Jens Högbom (Adam Schultz, Oskar Norlöv), EQ 2-1 (03:27) Daniel Lindberg, EQ 3-1 (16:17) Johan Frick (Christian Hägg, Filip Törnqvist)

Skott: 11-5.

Period 2: SH1 3-2 (06:39) Martin Eberhardsson (Christian Axelsson), PP1 4-2 (13:08) Lucas Larsson (William Pethrus, Filip Törnqvist), PP1 4-3 (15:08) Erik Planeby (Alexander Kovalonok, Christian Axelsson)

Skott: 9-10.

Period 3:

Skott: 5-10.

Totalt: 25-25.

Utvisningar: Mariestad BoIS HC 5x2 min., Kumla HC Black Bulls 4x2 min.

Domare: Fredrik Falk, KIL

Publik: 835

Matchens lirare, Mariestad BoIS HC: Alexander Liljedahl Matchens lirare, Kumla HC Black Bulls: Tim Harrysson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista