Pojkens egna ord om pappans misshandel

1:36 min

Idag avslutas rättegången mot en pappa i Töreboda som står åtalad för grov fridskränkning mot sin son. Under rättegången spelades videoförhöret med pojken upp.

Socialtjänsten placerade sonen hos sin pappa trots signaler om att pojken kunde fara illa. Och bara någon dag efter det att pojken flyttar till sin pappa börjar misshandeln, enligt åklagare Ylva Lundgren.

Under rättegången berättar pojken själv om misshandeln. "Om jag inte är bra i skolan blir pappa sur och slår mig", säger han och visar hur han blir slagen över näsan så han börjar blöda samtidigt som pappan fortsätter slå honom med ett bälte. "Men den gången fick jag inte lika ont som jag brukar för jag hade en långärmad tröja på mig då", säger pojken.

Pappans advokat är Peter Falck:

- Han förnekar att han över huvud taget slagit sonen, det finns konflikter där pappan varit missnöjd med sonens arbete i skolan och där har det uppstått konflikter mellan honom och sonen.

En del av åklagarens bevisning är ett rättsintyg som visar att pojken har mer än tio ärr på kroppen som stämmer överens med den misshandel pojken beskriver. Misshandeln ska ha pågått under ett års tid, och pojken har då även bevittnat hur styvmamman i familjen blir misshandlad. När hon är höggravid ska hon ha blivit slagen med en sopborste och fått skador på armen och i huvudet. Mannen nekar även till denna misshandel. 
Rättegången avslutas under fredagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".