Filip Engqvist gjorde en bra match mot Grums IK och noterades för två mål. Foto: Tommy Järlström/Sveriges Radio.
Foto: Filip Engqvist gjorde en bra match mot Grums IK och noterades för två mål. Foto: Tommy Järlström/Sveriges Radio.

BoIS klart för spel i Allettan

Mariestad BoIS hade inga större problem med att avfärda Grums IK på bortaplan i HockeyEttan Västra. 3-0-segern innebär att BoIS nu är helt klara för spel i Allettan.

Mariestad BoIS har stått för en väldigt fin höst i HockeyEttan Västra och redan på fredagskvällen kunde laget säkra sin plats i Allettan. 

Grums, på sjunde plats, jagar topp fem-lagen och därmed en plats i Allettan. Men att laget skulle ta poäng av BoIS som inför matchen var 16 poäng före tedde sig osannolikt. 

Men det skulle dröja innan BoIS fick hål på Grums och efter den första perioden stod det 0-0. Tolv minuter in i period nummer två kom det förlösande målet för BoIS. Det var Ludvig Collberg som visade vägen i powerplay. 

Fem minuter senare punkterade Filip Engqvist matchen med sitt 2-0-mål och den avslutande perioden blev en behaglig resa mot segern för BoIS. 

Segern gör att BoIS med sina 44 poäng nu bara är en pinne efter serieledande Västerås, men med en match mer spelad. Ner till antagonisterna Skövde IK har BoIS nu hela tio poäng. 

Matchfakta:
Grums IK-Mariestad BoIS 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)

Period 1:
Skott: 9-6.
Period 2: PP2 0-1 (12:02) Ludvig Collberg (Eddie Davidsson, Oskar Norlöv), EQ 0-2 (17:18) Filip Engqvist (Mikael Alba, Christoffer Fabricius)
Skott: 10-14.
Period 3: EQ 0-3 (19:41) Filip Engqvist (Johan Frick)
Skott: 7-14.

Totalt: 26-34.

Utvisningar: Grums IK Hockey 5x2 min., Mariestad BoIS HC 5x2 min.
Domare: David Gustafsson, Vänersborg. 
Publik: 316

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista