Polis med tekniker
Mannen, född -93, hittades vid klockan 11 under söndagen avliden på en åker på Kållandsö nära Lugnet. Polisen har under dagen spärrat av området och utfört en teknisk undersökning av platsen. Foto: Torbjörn Borg/SR
KÅLLANDSÖ

Man hittad död på åker – anmäldes försvunnen timmar innan

1:44 min

En man född 1993 hittades under söndagen avliden på en åker nära Lugnet vid Läckö Camping. Polisen har nu inlett en förundersökning gällande mord/dråp.

En privatperson larmade polisen vid 11-tiden under söndag efter att personen hittat en avliden person på en åker på Kållandsö. Eftersom det inte gick att fastställa hur mannen avlidit så har polisen inlett en förundersökning om mord/dråp.

Polisen har under dagen utrett platsen, utfört en teknisk undersökning och knackat dörr i området kring mannens bostad.

Mannen anmäldes försvunnen vid 02-tiden under natten mellan lördagen och söndagen. Polisen har inte gripit någon person misstänkt för brott.

Lars Johansson på polisens enhet för grova brott i Skövde säger på måndagsmorgonen att det fortfarande är oklart om mannen utsatts för brott.

– Vi hoppas på ett första besked från undersökningen av kroppen på onsdag, säger Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".