Rasmus Dahlin
Supertalangen Rasmus Dahlin från Lidköping är uttagen till junior-VM. Foto: Filip Landqvist

Rasmus Dahlin spelar junior-VM

Supertalangen Rasmus Dahlin från Lidköping ska spela junior-VM i ishockey. Han var, som väntat, med i den truppen som presenterades nu under eftermiddagen.

Det var ju förstås väntat att 17-årige Rasmus Dahlin - fostrad i HC Lidköping och numera i Frölunda HC - fanns med i den truppen som förbundskapten Tomas Montén presenterade under onsdagseftermiddagen. Han var med redan förra året och har sedan dess fortsatt att utvecklas och imponera på hela hockeyvärlden. Trots att han alltså nu är med för andra året i rad så är han fortfarande yngst i hela den svenska truppen.

Så här sa förbundskapten Tomas Montén efter att ha läst upp Rasmus Dahlins namn på presskonferensen:

– Han har växt ut till en komplett back och ska vara en ledande spelare för oss.

Det är totalt 26 spelare som är kallade att representera Tre Kronor i junior-VM i Buffalo. Turneringen startar den 26 december och för Sveriges del väntar då Vitryssland. Sverige ställs sedan mot Tjeckien och Schweiz innan gruppspelet avslutas mot Ryssland på nyårsdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".