Peter jansson
Peter Jansson går in som tf socialchef i Tibro Foto: Pernilla Wadebäck/P4 Skaraborg
TIBRO

Hoppar in som tf socialchef efter "Greta-experimentet"

2:00 min

Efter turbulensen kring "Greta-experimentet" och kritik mot socialtjänstens ledning har en chef fått sparken och två chefer har tillfälligt arbetsbefriats. Nu hoppar en konsult in som tillförordnad socialchef.

Konsulten Peter Jansson fick i söndags frågan från kommunledningen i Tibro om att under en period gå in som socialchef. Han har ingen koppling till Tibro kommun och hade bara hört om Greta-experimentet på radion.

– Jag hade faktiskt uppmärksammat på radion tidigare att det hänt något, sedan fick jag en god information i söndags.

- Jag sa att jag kan vara här på måndag och det var jag, säger Peter Jansson. 

De senaste tio åren har han haft liknande uppdrag med inhopp i olika kommuner inom social verksamhet och äldreomsorg. Nu går han alltså in som tillfällig socialchef i Tibro under tiden som en kartläggning av arbetsmiljön pågår med anledning av en anonym skrivelse med kritik mot socialtjänstens ledning.


Kan det vara en fördel att du inte har några band varken till personal eller ledning?

– För mig känns det som en fördel. Det viktigaste nu är att beslut kan fattas och att man skapar trygghet och kan fortsätta den fina verksamhet som är i Tibro kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".