Polis med tekniker
Mannen, född -93, hittades vid klockan 11 under söndagen avliden på en åker på Kållandsö nära Lugnet. Polisen har under dagen spärrat av området och utfört en teknisk undersökning av platsen. Foto: Torbjörn Borg/SR
LIDKÖPING

Avliden man på Kållandsö inte mördad

0:50 min

Den 23-årige man som hittades död på en åker på Kållandsö utanför Lidköping i söndags utsattes inte för något brott och polisen avskriver därför misstankarna om mord.

Under söndagen hittades en 23-årig man avliden på en åker på Kållandsö utanför Lidköping. Eftersom dödsorsaken inte kunde fastställas direkt så inleddes en förundersökning om mord alternativt dråp. 

Men nu avskriver polisen misstankarna om mord då utredningen visar att mannen inte har utsatts för något brott. Det berättar Lars Johansson som är chef på polisens enhet för grova brott för P4 Skaraborg.

Den exakta dödsorsaken är än så länge inte fastställd och det kommer dröja ytterligare ett par veckor innan det beskedet kommer och den rättsmedicinska rapporten färdigställts.

Mannen hade anmälts försvunnen natten mellan lördag och söndag och hittades sedan avliden på en åker vid Lugnet nära Läckö camping vid 11-tiden i söndags.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".