Alingsås fick IFK Skövde på fall. Foto Tommy Järlström P4 Sverigs Radio.
Alingsås fick IFK Skövde på fall. Foto Tommy Järlström P4 Sverigs Radio.
HANDBOLLSLIGAN

IFK Skövde föll mot Alingsås

1:29 min

Västgötaderbyt mellan IFK Skövde och Alingsås slutade 25-30 och seger för bortalaget inför en halvtom Arena. Hemmalaget var med fram till 19-19 sedan ryckte Alingsås ifrån.

IFK Skövde har haft en tuff period med många förluster och det märks nu framför allt på publiksiffrorna då två matcher i rad på hemmaplan har dragit 1 000 personer. Då mot riktigt bra lag som Malmö och Alingsås.

Alingsås tränare Mikael Franzén var besviken på att publiken inte ställer upp och stöttar sitt lag. Skövdes tränare Patrik Liljestrand var lite mer nyanserad och menade att när det går dåligt och vi inte vinner då kan vi inte begära att folket skall gå man ur huse. Ungefär samma synpunkter har målvakten Michael Andersson. 

- Kan vi inte prestera så .... men samtidigt gör vi ju det bra delar av matcherna och kan behöva lite mer stöttning, menar Michael.

Matchen var i stort sett ganska jämn och lagen följdes åt i första halvlek med ett litet ryck från gästande Alingsås vid ställningen 9-10 som blev till 11-14 i paus.

I den andra halvleken så gjorde IFK det bra fram till drygt tio minuter och gick upp till 19-19. Men sedan började det gå emot och Alingsås kunde gå ifrån och ta ledningen med fem bollar som man höll in i mål och matchen slutade 25-30.

-Spelarna kämpar och ligger i men vi räcker inte riktigt till, menar Patrik Liljestrand efter matchen.

Nu väntar matcher mot lagen som ligger på nedre hälften av tabellen och det blir naturligtvis viktigt att ta poäng där. IFK ligger just nu på en elfte plats i tabellen vilket innebär kvalspel.

Henrik Dahlberg och målvakten Michael Andersson gjorde det bra stundtals men det behövs fler som stiger fram.

Skövde-Alingsås 25-30 (11-14)

Skövde: Henrik Dahlberg 5, Alfred Ehn 5, Felix Kasch 4, Jack Thurin 3, Rasmus Wremer 2, Christoffer Hedberg 2, Adam Samuelsson 2, Axel Magnusson, Axel Franzén. Alingsås: Oscar Bergendahl 7, Andreas Flodman 6, Felix Claar 5, Andreas Berg 5, Tobias Sandberg 3, Mishels Liaba 2, Samuel Lindberg, Johan Nilsson.

Publik: 1 086.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".