Bälte
Här är det bälte som åklagaren menar att pappan slagit sonen med Foto: Polisen
TÖREBODA

Pappa i Töreboda döms för misshandel på sin son

1:36 min

En pappa döms till fängelse i ett år och två månader för grov fridskränkning av sin son i Töreboda samt misshandel av sin gravida fru. Vi har tidigare berättat att socialtjänsten placerade sonen hos pappan trots att sonen själv berättat att pappan tidigare slagit honom.

Skaraborgs tingsrätt kom idag med domen där mannen efter avtjänat straff också ska utvisas och inte får återvända till Sverige förrän tidigast om fem år. Mannen nekar till brott. 

Sonen som vittnade via ett videoinspelat förhör i tingsrätten i förra veckan, beskriver hur pappan tappar besinningen och slår pojken i ansiktet. Han blir även slagen med en elsladd och ett bälte över ryggen, armarna och benen.

Misshandeln skedde enligt åtalet vid flera tillfällen under det år som pojken bodde hos sin pappa. Pojken har även sett hur pappan misshandlat sin gravida fru vid ett tillfälle, och mannen döms även för den misshandeln. 

Socialtjänsten i Töreboda har själva dokumenterat hur pojken uttryckt att han var rädd för sin pappa och att pappan tidigare slagit honom. Pojkens uppgifter togs inte på allvar utan när pappan kom till Sverige så placerades pojken hos pappan.

Socialtjänsten i Töreboda bröt kontakten helt med pojken eftersom pappan avböjde stöd. Det var först när frun flydde från hemmet som pojken omhändertogs. Nu utreder socialtjänsten sitt agerande och har gjort en Lex Sarah-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".