P4 Skaraborgs julkalender
1 av 2
Nu kan du nominera din hjälte till P4 Skaraborgs julkalender.
Roger Synnerdahl
2 av 2
Julhjälte nummer nio – Roger Synnerdahl – som befinner sig i soliga Portugal men som kommer hem för att fira jul på Kålland. Foto: Privat
P4 SKARABORGS JULHJÄLTAR

Lucka nio: En initiativtagare som förbättrat vardagen för flera

3:23 min

Kållandsbon Roger Synnerdahl var för över tio år sedan initiativtagaren till att flera hushåll gick samman och investerade i vatten- och avloppsledningar.

Det är Kållandsöbon Lars Löfholm som har nominerat Roger Synnerdahl till P4 Skaraborgs julhjältar och motivering lyder så här:

"För drygt tio år sedan delade Roger ut flygblad. I detta flygblad efterlyste han om det fanns intresse att gå samman och dra fram kommunalt vatten. Rogers idé har lett fram till att vi nu är landets största privata vatten, avlopp och bredbandsförening. KALLNET. 650 hushåll. Detta initiativ av Roger har lett till att ca 3 000 invånare på Kålland och Kållandsö har tillgång till gott vatten, att vårt avlopp tas omhand på bästa sätt och att vi har internet med bästa teknik. Vi märker redan att vår när miljö har blivit bättre. Till nytta för oss, våra barn och kommande generationer."

Ett stort tack till alla er som har varit med och nominerat julhjältar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista